top of page

Project 2016 kreeg als thema "legodorp op stelten". Een heuse kermis werd opgetuigd waarin de nodige, bewegende, 'special effects' waren verwerkt. Ook verrees een poppodium met maar liefst 192 zelfgemaakte leds in de lichtkanalen. Het plein voor het poppodium werd gevuld met vele legobezoekers en in de regiekamer werd het hele concert nauwkeurig begeleid. Via de bloesemtocht met hulpdepot voor het verzorgen van de blaren van de lego wandelaars, werd in de nabijgelegen woonwijk hulp verleend bij de bewoners van het huis waar een luchtballon op was geland. Via de modulaire huizen en het Van der Valk hotel, gesierd met een prachtige graffiti lego muur, zagen we de nodige bedrijvigheid middels een oer ouderwetse bierbrouwerij en een legodepot. Een ongeluk met een vrachtwagen gevuld met varkens, leverde voor de hulpdiensten veel werk op. Natuurlijk kon ook de Betuwelijn niet ontbreken in het project en diverse goederentreinen reden af en aan rondom het project, vooral met veel nieuwe lego auto's die bij de dealers moesten worden afgeleverd. De remise, voor het onderhoud van de treinen, en een ouderwetse kolenlader sloten het legoproject af.

Het technisch lego deel kreeg een nieuwe dimensie met ruim 10m2 vooral nieuw en spectaculaire items. Nieuw waren de Rolls Royce en Ferrari die speciaal voor deze editie van de verzamelbeurs het levenslicht zagen. Ook werd veelvuldigd geïnformeerd naar de toepassing van de S-brick in de technisch lego voertuigen, in combinatie met de speciaal daarvoor beschikbare app waarmee met een mobile device alles bestuurd kan worden. 

Project 2017 kreeg als thema "legofreaks op vakantie". Tussen alle ooit uitgekomen modulaire huizen verscheen een jaarmarkt die het een vakantiegevoel compleet maakte. Daarnaast ontwierpen we een geheel eigen interpretatie van een aantal sprookjes in een park voorzien van monorail, opgetuigd met veel "groen". Uiteraard konden alle Disney figuren, uit de gelijknamige minifigserie, niet ontbreken. Ook een heuse camping verrees in het geheel waarbij vooral het overdekte zwembad met glijbaan, voor de minder zonnige dagen, een nuttig toegevoegd element gaf. De enorme berg met de ninjago tempel gaven het project een mooi vervolg. Als afsluiter ontwierpen we ook nog een jungle met vele legodieren die een apotheose kende met een prachtige safari. Als laatste reisden we naar de Taj Mahal die exact werd gebouwd inclusief entree, bomen en waterpartij. Al met al een project van ruim 20m2 dat wederom werd gekenmerkt door de vele eigen creaties gecombineerd met bestaande lego dozen zodat men een een goed beeld kreeg wat je zelf met lego allemaal kan maken.

Ook het technisch lego kreeg een forse update. De speciale technisch lego bus met openslaande deuren en rijtechnieken kon op veel belangstelling rekenen. Velen, jong en oud, vergaapten zich bij de inmiddels door ons flink uitgebreide verzameling technisch lego .

Project 2018 kreeg als thema "oud en nieuw". Vele oude treinmodellen werden geïntegreerd in een diorama waar ook de laatste treinen die LEGO maakte een plek kregen. Ook zagen we oude en nieuwe city bussen. Daarnaast kreeg ook technisch LEGO en Mindstorms een plek waarmee we hebben aangetoond dat je dit, al spelend, prima kan combineren. Ook ons levensechte onderwaterdiorama kunnen we geslaagd noemen. Gevuld met "echt water" werd een mini diorama nagemaakt met de bekende diepzee LEGO dozen.

Ons technisch LEGO eiland was fors uitgebreid en de baan, waarop rijdende modellen werden gepresenteerd, zag er fantastisch uit.

bottom of page